Pieter Keijnemans

Stamboom onderzoek is een zaak van lange adem. Soms staat het tijden stil. En dan ineens ........ komen er weer nieuwe gegevens, die een ander licht op alles werpen. Zo heeft er weer een kleine doorbraak plaats gevonden in de zoektocht naar de familie Keijnemans.

En van de vragen, die we hadden, betrof Pieter Cijnemans, bakker te Aalst in 1746. Wie was hij en aan wie was hij gerelateerd?

Met Ron van Wijnen is Alice van Straalen naar het CBG en het Haags archief geweest. Daar hebben zij samen gezocht naar de Keijnemans-en. En niet zonder resultaat!

D Jan Keijnemans uit Den Haag, waarvan wij hoopten dat hij een zoon kon zijn van de Kienemans-en uit Amsterdam, blijkt te zijn: PIETER Keijnemans uit AALST! Onze bakker? Was hij vanwege zijn huwelijk uit Nederhemert naar Den Haag vertrokken, na 1746. Hoe kwamen we erbij dat de naam Jan zou zijn geweest: kan alleen in de overlijdensakte van Magdalena zijn geweest.

Zij vonden zijn huwelijk en het dopen van zijn kinderen.

Ook blijkt er een Christoffel Keijnemans en Johanna/Susanna van Soomeren te zijn. Die hebben ze nog niet kunnen plaatsen, maar ze hebben vast met onze Keijnemans-en te maken. Kijk maar naar de doopgetuigen van hun kinderen: Aart Keijnemans en Gijske Keijnemans! Is Aert een broer van Pieter? Ze woonden te Rijswijk.
Aert duikt steeds weer op, maar we kunnen hem nog steeds niet goed in het totaalplaatje plaatsen.