De Keijnemansen op het spoor

Naar aanleiding van de reŁnie op 16 april 2005 heeft Dirk de Leeuw een verhaal geschreven "De Keijnemansen op het spoor" 

De familie Keijnemans te Vuren is onlosmakelijk verbonden met "den oven" , de steenfabriek van Heuff en Co, waar zij geboren worden, wonen, werken en overlijden. Tegen deze achtergrond is het volgende verhaal geschreven. Zij werken in de klei, doen dienst als stalknecht, sporen grond, stoken de veldoven en later de oven, varen voor Heuff en voeren zand aan, bedienen de pers, snijden de stenen op, lopen 's nachts te matten, rijden gedroogde stenen per locomotief naar de kamers , zetten stenen in, kruien uit en sorteren, laden stenen in schepen en later op vrachtauto's, onderhouden de machines, ontwikkelen verder het proces, zetten mee de automatisering op, houden het zandbedrijf met zijn zandzuigers en overige schepen bij en vaarklaar, runnen m.n. het praktische gedeelte van de steenbakkerij en zitten op de 'receptie' en doen administratief werk en vakantiewerk. Kortom, je komt ze op de gehele fabriek, in de gehele organisatie tegen tegen.
Omdat het niet mogelijk is om iedereen te voorzien van het boekwerk, wordt het in een verkorte vorm op deze site weergegeven. 

Inleiding In dit gedeelte wordt er aandacht besteed aan de stenenfabricage in Vuren waar een deel van de familie Keijnemans zo nauw mee was verbonden.

De Keijnemansen op het spoor deel1 In deze beschrijving komen Jan Keijnemans en Antonia Elizabeth van Vliet aan bod. Tevens wordt er aandacht besteed aan de broers en zussen van Dirk Keijnemans.

De Keijnemansen op het spoor deel2 Dit gedeelte behandelt de kinderen van Dirk Keijnemans en Catharina van Weelden en hun leven op en om de steenfabriek in Vuren.

In de toekomst worden er nog meer verhalen gepubliceerd o.a. over de Arie Thomas Keijnemans, een van de laatste ter dood veroordeelde mensen in Nederland. In hoeverre is hij familie?