Catharina Keijnemans

Trijnje wordt geboren op 10 mei 1918, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Overal in het dorp zijn militairen gelegerd. De stemming is in het dorp een beetje gedrukt mede door de rantsoenering m.n. de broodkaart. Bakker Van Herwijnen kan geen brood meer leveren zonder dat er een bonnetje aan te pas komt. Aan aardappelen heeft opa geen gebrek, die verbouwt hij zelf. Maar op de oven is zo’n tekort aan kolen dat de gezinnen op de machinevuren mogen koken. Opoe gaat ook met haar potje op zoek naar een warm plekje om te garen. En dit terwijl Trijntje op komst is, maar het ‘kaind’ lijdt er niet onder zoals blijkt bij de geboorte, een wolk van een baby, de tiende. Een mooi rond getal denkt iedereen. Er is niet veel plek meer in huis. Waar laat je ze allemaal?

Ook Trijntje bezoekt in Vuren de school en is een vlugge leerling. Zij zit er gelijk met Mijntje, Gert en Driek. Tenminste ze staan met zijn vieren op de schoolfoto. Naar de oven behoeft ze gelukkig niet. De vrouw van Klaas Duizer heeft wel werk voor haar, maar zodra ze de leeftijd heeft, vertrekt ze naar Bussum. Wat, Trijntje helemaal naar de andere kant van de wereld? Het is niet zo ingewikkeld als we denken. Wim de Kievit heeft daar familie en die regelen één en ander. Er zitten daar meer meiden uit Vuren, die daar een dienstje hebben. En door met elkaar te reizen, is dat ook niet zo moeilijk. Niet dat opa het zo ziet zitten. Hij vindt het maar niks zo ver weg. Maar het is hem ook veel waard dat de meiden niet op de oven terechtkomen. Zo komt Trijntje om de zes weken een weekendje thuis en verkeert in een heel ander milieu bij familie De Wilde. Het is wel wennen.

Maar net voor de oorlog trouwt ze op 13 maart 1940 met: Teunis Tromp uit Spijk, geboren in Heukelom op 3 november 1914. Hoe ze daaraan kennis heeft gekregen, zover weg weet ik niet. Hij is een harde werken die in de griend een aardige grijpstuiver kan verdienen. Daarom ook kan hij een leuk huisje kopen aan de Kweldijk en verhuist Trijntje naar Spijk. Oom Teunis is daar niet weg te slaan, zit overal op en in. Als ze april 1940 wakker worden staat de polder lichtjes onder water Er wordt geprobeerd het water nog hoger te krijgen, want stel dat die Duitsers door de polder komen, maar op 10 mei bij het uitbreken van de oorlog is daar nog niet veel van terechtgekomen.

Trijn en Teunis krijgen twee jonge dochters, één in en één na de oorlog.
De oudste is Catharina Hendrika (Ineke) Tromp op 26 juli 1943 geboren, is winkeljuffrouw. Zij trouwt op 9 november de man van haar dromen Jan Blom de tweede bakker in de familie, soms dag en nacht. Hun dochter  Catharina Areke  (Karin) Blom d.d. 18-02-1972 is secretaresse en haar man is Jacob Willem (Jack) Rozendaal d.d. 01-10 1999, zelfstandig ondernemer. Samen zijn de gelukkige ouders van Janine Maria Rozendaal  (Janine), geb. 11-12-2003 en Catharina Lynn Rozendaal, geb. 17-10-2005  

De zoon van Ineke en Jan is Johannens Teunis Blom  (John) d.d. 07-05-1975,automonteur. 

Aaltje Hendrika Tromp. De jongste van Trijn en Teunis is Alie, die op 11 januari 1946 wordt geboren. Zij verkocht bakkerijproducten uit een winkeltje aan huis Ze trouwt in april 1967 met : Adrianus Blom (Ak). Zoals oom Teunis in de griend te vinden is, moeten we Ak in de boomgaard zoeken. Later bezorgt hij het brood in en rond Spijk. Uit dit huwelijk wordt :
* Teunis Johannes (Theo) Blom d.d. 21 februari 1969 geboren die trouwt met: Helene Annemiek Janine (Heleen) Mollema d.d. 07-02-1972), biologielerares.

Theo is de eerste ‘greenkeeper’ in de familie. Nee, als Keijnemansen weten we nauwelijks waar het over gaat of toch wel? Achter Rotterdam, lees ik op internet, slaat Monique Keijnemans een ‘hole in one’ en is J.Keijnemans (Hans) de begeleider van een golfbalteam . Dus toch een Keijnemans op de ‘green’!!

Het ovenvolk verwisselt het fabrieksterrein met de golfbaan, hoe is het mogelijk. Theo heeft het niet zo druk of hij zorgt voor nageslacht.
* Matthijs geboren; op 15 maart 2003 en Femke Jenny Annelies, 27 april 2005

Teunis overlijdt op 30 december 1995 in Spijk en Trijntje wordt inmiddels liefderijk verpleegd in zorgcentrum ‘Het Zonnelied’ in Ammerzooden